Våren är här och livet efter låsning är i horisonten. Det är dags att ta av den exfolierande ansiktsmasken (din hud har haft tillräckligt med sminkfria dagar för att hålla dig en livstid) och fullt ut omfamna vårens skönhetstrender 2021.

Vill du ha perfekta skimrande läppar i tid för Instagram-bilderna på blomningsträdet du planerar? Vill du ha hår lika elegant som en fransk tjejs? Redo att omfamna dina solkyssade fräknar (eller fejka det om du inte har någon egen)? Fortsätt sedan läsa!

Om hösten / vintern är dags för mysiga egenvårdsdagar som ligger i ett bubbelbad är det dags för våren / sommaren att visa upp resultaten. Och i detta fall för att komma ut ur viloläge, gå in som en förvirrad och naiv larv och framstå som en magnifik och självsäker fjäril (med stort hår och daggig hud).

VIVID ÖGONSKYGG

Den här trenden är verkligen inte ny men den har fått ett nytt liv i vår. I skarp kontrast till de många sminkfria dagarna av lockdown eller subtila, diskreta ögonmakeup söker Zoom-samtal, handlar den här trenden om att göra dina ögon POP! Nyanser av elblått, humla och till och med ljusrött är alla heta just nu. En sak att nämna (och jag kan inte betona detta nog), ansök med försiktighet!

Makeupartisten Dick Page är ett fan av detta animerade utseende. Sidan valde ett energiskt blått ögon efter en ny inspelning. En liknande intensiv blå nyans dök upp på en modell som presenterades i den brittiska designern Bethany Williams vår / sommar-shoot. Gul är en annan ljus favorit just nu. Och om du verkligen vill bli galen, varför inte avsluta med svart bevingad eyeliner, även om du är försiktig så att du inte blir full humla!

FAUX FRÄKNAR

Kommer du ihåg de dagar då någon som inte var Lindsay Lohan i The Parent Trap skulle bli retad för sina fräknar? Tiderna har förändrats.

Nu är trenden att visa upp dina fräknar i full kraft! Och om du inte har turen att få fräknar naturligt, var inte orolig, helt enkelt pricka på dem! Ögonbrynspennor är bra för detta men var noga med att använda sparsamt. Tricket är att rita på ljusa prickar istället för fullblåst skuggade i cirklar.

Modellen Emily Ratajkowski är en medlem av det faux fräkna gänget och modellen Adwoa Adoba tillsammans med Meghan Markle stoltserar ivrigt med sina riktiga fräknar till underbar effekt. Själv hade jag inte turen att bli född med den här bedårande konstigheten men jag är frestad att prova faux fräknar för storlek.

FRANSK FLICKFRANS

Ooh la la! Ta dig en croissant och ett café au lait innan du läser den här! Det är dags för dig att gå franska … ja, din fransar ändå! ‘French Girl Fringe’ är den senaste frisyren du måste ha för vår / sommar. Stilen, en kort frans delad i mitten, har dykt upp som ett populärt utseende under ganska lång tid nu. Men plötsligt verkar varje fashionista från Paris till Peru ha på sig denna avslappnade frisyr.

Det har länge varit en favoritstil för kändisar som Dakota Johnson och Alexa Chung. Jag bor i Paris själv och jag är inte främmande för lockelsen till den fräscha tjejstilen utan ansträngning. ”French Girl Fringe” blev många människors självtillförda lockdown-frisyr, troligtvis för att det inte är lika drastiskt som full lugg men det räcker för att fylla dig med nerver när du går in för huggen!

VIBRANT GLITTERLIPPAR

Jag kommer att göra en utbildad gissning och säga att fester efter låsning kommer att bli entusiastiska över all den glamour som du förväntar dig från ett 20-talets decennium. Har du valt ut en glittrig klänning ännu? Om inte, varför inte? Och medan du håller på med det, välj en glittrande läppglans för att para ihop den. Jag är mest upphetsad över de rosa nyanser som finns i glittrande stilar.

Makeupartisten Daniel Sallstrom skapade en röd och fuchsia glitterläpp ihop med fuzzy jumpers av lika skimmer. Charlotte Tilbury gör några underbara glitterglansar, särskilt av den rosa variationen. Om du är ute efter full effekt gör NYX lite ansikts- och kroppsglitter som du kan applicera över glansen för glitter i massor.

FLORAL NAGELKONST

När våren är i full blom är det varje modälskares naturliga instinkt att pryda sig med blommor. Banbrytande vet jag. Och medan det vanligtvis betyder blommaklänningar, kjolar och enstaka blommakrona, är det dags att introducera blommor i din nagelkonst 2021. Jag är säker på att vi alla har experimenterat med spikpaket hemma, men nu är det dags att bli kreativ! Från delikata tusensköna design till prydda blommiga utseende, dessa nageltrender får mig på humör för en massa våraktiviteter som vi utan tvekan alla har planerat.

Om du vill prova själv hemma är Essie perfekt för nagellack av god kvalitet till ett rimligt pris.