Vilka jeans gäller våren 2021? Vi har plockat ut säsongens snyggaste jeans från mom jeans till barrel jeans och bootcut jeans. Och dessutom visar vi hur du kan bära dem snyggt den här säsongen!

Raka, utsvängda, hög midja eller låg – när det kommer till jeans finns det en (eller många gånger flera!) smaker för alla. Loose fit är i alla fall trendigt i vår och i den kategorin hamnar flera olika jeans som mom jeans, flare och boyfriend jeans. För en extra vårig känsla kan du också välja korta jeans som också kallas cropped jeans eller ankle jeans. Från klassiska modeller till säsongens mest trendiga köp, Damernas Värld listar de bästa jeansen för våren 2021.

1. Mom jeans
2. Klassiska raka jeans
3. Vida jeans med hög midja
4. Utsvängda bootcut jeans
5. Baggy boyfriend jeans
6. Trendiga jeans våren 2021: barrel jeans, ballongjeans och patchwork jeans

1. Stilsäkra mom jeans

Mom jeans har hög midja och avsmalnade ben och är en favoritmodell hos många. Och vi är inte förvånade – de har den perfekt avslappnade och nonchalanta looken som går lika bra att styla till klackar som till sneakers.

Mom jeans i ekologisk bomull

Mom jeans i ekologisk bomull med hög midja och korta ben i nyansen 90’s blue. Meg high mom jeans från Weekday. 

Mom jeans i lös modell

Mom jeans i en lösare modell med korta ben och litet uppvik. Stretchig kvalitet. Budgetkap! Slouchy Mom Fit från Kappahl.

Mom jeans från Dobber – tidlösa

Mom jeans i något mörkare blå färg med hög midja. Gjorda i ekologisk bomull. Modellen heter Maya och kommer från Dobber

2. Klassiska raka jeans

Få plagg är mer klassiska än ett par raka blåjeans. Tidlösa, smickrande för alla former, och enkla att matcha med olika plagg. De raka jeansen är dina vänner i vått och torrt! (Dessutom passar de till alla skor du har i garderoben!) Välj ett par i kortare modell om du vill ha mer vårkänsla!

Raka jeans från Lee

Ljusare jeans från Lee med hög midja och raka ben. Nyansen heter Mid Soho och modellen heter Carol. Perfekt vårfärg!

Raka jeans med extra hög midja

Raka jeans med hög midja och lite stretch. Mellanblå nyans och gjorda i delvis ekologisk bomull. Zami classic blue jeans från Monki.

Raka jeans från Filippa K

Raka jeans med något kortare ben från Filippa K. Ingår i hennes Core-sortiment av plagg som alltid finns. Stella jeans i mid blue wash.

Tips! Croppade, raka jeans till klackar ger intryck av längre ben. En modell med längre ben är snygg att låta vila utanpå skorna.

3. Vida jeans med hög midja

Våren 2021 fortsätter de vida jeansens att vara i säsong. Byxorna syns överallt, och i många olika tappningar. Ju högre och vidare desto bättre – maxa jeansens 70-talsvibbar med hjälp av retro sneakers eller chunky loafers. Våren 2021 ser vi också vida och korta jeans. Vida byxor kallas också ibland för flare eller wide leg.

Ace – vida jeans från Weekday

De vida jeansen Ace från Weekday har länge varit populära för sin sköna passform – hög midja – och långa ben. (Kan köpas i kortare benlängd.) Gjorda i ekologisk bomull och denna nyans heter Air Blue.

Vida jeans i mellanblå nyans med hög midja

Vida jeans med hög midja från Lindex i så kallad Better Denim, där jeansen färgas med mindre vattenförbrukning. Jackie high waist jeans med extra vida ben.

Vida jeans i relaxed fit

Vida jeans i blått med ben i fullängd och med en avslappnad silhuett. Gjorda i 100 % ekologisk bomull. Wide relaxed jeans, i nyansen Dusty Blue från & Other Stories.

4. Utsvängda bootcut jeans

Bootcut håller ett stadigt grepp om modevärlden och är trendiga även i vår. En tight modell med lätt utsvängda ben är en smickrande investering för alla kroppar – här kan du läsa om hur DV:s chefredaktör stylar jeansen på bästa 70-talsvis.

Hållbara jeans i bootcut modell

Lätt utsvänga bootcut jeans från Kappahl med hög midja och smal passform, gjort i stretchig bomullsmix. Perfekta vardagsbyxor!

Bootcut jeans med hög midja

Bootcut jeans med hög midja och med stretch så de formar sig efter din kropp. Utsvängda under knät. Gjorda i bomull och återvunnen polyster. High waist curve bootcut jeans från Cubus.

Bootcut jeans från Wrangler

Klassiska jeans i bootcut modell från Wrangler med hög midja. Nyansen heter Old Flames.