Jeans är en viktig del av våra garderober. En jeansjacka är ett stycke som kan definiera ditt utseende. Medan det anses vara en del av det avslappnade utseendet, vem ska säga att du inte kan lägga lite kul till bitarna? Jeansjackor är ett utmärkt sätt att klä upp sig. De har utvecklats över tiden och finns nu i fantastiska silhuetter och färger. De är också mångsidiga bitar som kan bäras på nästan vilken plagg som helst. Känner du att du är överklädd? Kasta på dig en jeansjacka, så ger den en avslappnad touch samtidigt som den är elegant. Det är inte ovanligt att se en jeansjacka ligga som har använts flera gånger och fortfarande är en favorit.

Eftersom bra denimjackor kan vara i den dyrare änden av spektrumet, är folk tveksamma till att splurga på olika trendiga jackor och tenderar att hålla sig till de grundläggande. Om du är en av dessa människor, eller om du är uttråkad med denimjackorna du har, vad sägs om att modernisera dem?

Pandemin har begränsat oss till våra hem, och vi har tid till hands. Vi kan använda den här tiden för att experimentera med våra befintliga kläder för att göra dem mer eleganta, samtidigt som du sparar mycket pengar. Med hållbarhet som blir viktigare är det dessutom ett utmärkt sätt att undvika att kasta bort dina kläder och göra dem till nya, allt hemma!

Om du är intresserad av att förvandla din jeansjacka, bläddra ner för tre enkla sätt att göra det …

Bekymrad / rippad Denimjacka

Flytta över, rippade jeans; nödställda jeansjackor har tagit över! Dessa jackor är ett utmärkt sätt att lägga till en # cool faktor i dina vanliga jeansjackor och göra dem trendiga och snygga. Dessutom är processen superlätt, och du kan ha din egen personliga jacka (nästan) utan att spendera ett öre!

Vad du behöver: Jeansjacka, en vass kniv, en smörkniv, pincett, penna / krita, en bit kartong

 • Steg 1: Lägg din jacka platt på en yta och placera kartongen inuti den för att förhindra att jackan skärs av. Knäpp upp jackan så att den inte rör sig mycket.
 • Steg 2: Ta din penna eller krita och markera de områden du vill lida. Du kan hänvisa till en onlinebild för att replikera eller anpassa den enligt dina önskemål.
 • Steg 3: Klipp längs de linjer du har ritat med tygskärkniven. För att göra en större ripning, skär flera gånger längs linjen.
 • Steg 4: Ta smörkniven och gnugga den längs de skär du har gjort för att slita kanterna.
 • Steg 5: Ta tag i din pincett och börja dra ut de slitna blå trådarna tills du bara har vita trådar i riven.
 • Steg 6: Upprepa processen var du vill ha ett nödläge. När du är klar, gunga den förnyade jackan med stil.
 • Valfritt: Om du vill ha nödställda fållar, använd tygskäraren för att skära längs fållen och använd sedan smörkniven för att slita kanterna

Acid Wash Denimjacka

Om du är uttråkad av att ha samma jacka för många gånger, vad sägs om att ändra färg? Surtvätt av din jeansjacka kan förvandla den till en nästan annan; det blir som om du köpte en ny! Dessutom, om du inte vill byta hela jackan kan du byta den i delar. Redo att experimentera?

Vad du behöver: Jeansjacka, blekmedel, gummiband, gummihandskar, liten hink

[Obs: Det är tillrådligt att göra detta utomhus och bära kläder som du inte har något emot att bli bortskämda.]
 • Steg 1: Börja med att vika jackan och binda den tätt med gummiband, nära varandra.
 • Steg 2: När allt är buntat, ta på dig handskarna innan du fyller skopan med 1/3 (en tredjedel) blekmedel och 2/3 (två tredjedelar) vatten.
 • Steg 3: Placera jackan i lösningen och se till att den är helt nedsänkt.
 • Steg 4: Kontrollera var 15: e minut för att se om önskad blekningsintensitet uppnås. När det är den färg du vill ta ut jackan.
 • Steg 5: Börja skölja jackan i kallt vatten för att tvätta bort överflödigt blekmedel och klipp av gummibanden.
 • Steg 6: Tvätta jeansjackan i tvättmaskinen för att bli av med kvarvarande blekmedel. Tvätta den separat för att undvika att skada andra kläder. Låt torka och den är klar att bära.

Valfritt: Blanda båda metoderna för ett svalare resultat!

Slogan Denimjacka

Att skapa en sloganjacka är ett underbart sätt att personifiera din jeansjacka. Du kan lägga till minnesvärda ord eller skisser och låta det spegla lite av din personlighet.

Vad du behöver: Jeansjacka, tygmarkörer, en bit papp, papper och en penna
Obs! Använd endast tvättbara tygmarkörer av god kvalitet; annat bläck tvättas direkt ur jackan.

 • Steg 1: Skissa ut dina slagord / mönster på ett papper så att du får en uppfattning om vad du ska göra och hur du börjar rita. Även om du väljer att gå abstrakt hjälper en preliminär skiss dig att organisera dina tankar och placeringar på jackan.
 • Steg 2: Sätt in kartongen inuti jackan för att göra det lättare för dig att rita eller lägga den på en plan yta. Se till att tyget inte rör sig och att du kan hålla det stramt när du skissar för att undvika misstag.
 • Steg 3: Börja skissa på jackan.
 • Steg 4: När du är klar med skisserna, lägg jackan åt sidan i 24 timmar så att markörerna sätts innan du tvättar jackan försiktigt med mild tvål.
 • Steg 5: Du är redo att rocka din personliga jeansjacka!